Lånet är för dig som har fyllt 58 år, är pensionerad och äger en villa, bostadsrätt eller fritidsfastighet som är lågt belånad eller inte belånad alls. Räntan är avdragsgill och du kan låna upp till 50 procent av bostadens marknadsvärde.

Seniorlånet betalas ut månatligen eller, i kombination med ett nytt bolån, som en engångssumma. Väljer du månatlig utbetalning läggs lånet upp med rörlig ränta.

Vid engångsutbetalning har du möjlighet att välja rörlig eller bunden ränta, med en bindningstid på mellan ett och tio år. Om du redan har bolån hos oss kan du använda Seniorlånet för att betala räntekostnaden, för att exempelvis ha möjlighet att bo kvar i ditt hus. Lånet kan helt enkelt anpassas efter dina önskemål.

Amortering och räntor

Du behöver inte amortera under lånets löptid. Räntan läggs löpande på den totala skulden och hela beloppet ska betalas vid låneperiodens slut, vilket kan innebära att du får sälja din bostad.

Du betalar ingen uppläggnings- eller aviseringsavgift. Bostaden ska värderas och vara försäkrad till hela värdet under hela låneperioden.

Aktuell ränta Seniorlånet